Mural at MacArthur Station

Location: Oakland

Project Type:

The family apartments of Mural are the first residential phase of MacArthur BART Station development and establish a high threshold for quality and sustainability for MacArthur Station.

Mural is named after the iconic geometric murals within the MacArthur BART station as well Oakland’s rich tradition of mural art. Mural’s design consists of a five-story residential structure over a garage structure. The site plan will serve to enhance pedestrian access between the surrounding neighborhood and the BART station by creating, for example, a new pedestrian walkway connection between Telegraph Avenue and the MacArthur Station sidewalk network.

Shared laundry and event spaces are oriented alongside the main internal courtyard to enhance the connections between indoor and outdoor activities and allow parents, for example, to watch their children while doing laundry or participating in meetings indoors.

Location: Oakland

Project Type: Housing

The family apartments of Mural are the first residential phase of MacArthur BART Station development and establish a high threshold for quality and sustainability for MacArthur Station.

Mural is named after the iconic geometric murals within the MacArthur BART station as well Oakland’s rich tradition of mural art. Mural’s design consists of a five-story residential structure over a garage structure. The site plan will serve to enhance pedestrian access between the surrounding neighborhood and the BART station by creating, for example, a new pedestrian walkway connection between Telegraph Avenue and the MacArthur Station sidewalk network.

Shared laundry and event spaces are oriented alongside the main internal courtyard to enhance the connections between indoor and outdoor activities and allow parents, for example, to watch their children while doing laundry or participating in meetings indoors.

Scroll Up