West Hagel Plaza Rehabilitation

Location: Richmond

Project Type:

Partners: U.S. General Services Administration


When the on-podium waterproofing had to be retrofitted at the Frank Hagel Social Security Building, PGAdesign was subsequently commissioned to redesign all of the affected spaces: a series of outdoor plazas, along with adjacent perimeter plantings.
Our design is unified by a paving pattern that jogs around existing conditions, is contemporary in appearance and flexible in its maintenance with dry-laid pavers that are easy to replace and move around. Updated seating options were included to allow flexibility with groups using the space for work breaks.
Bands of wide circular planters are located in all the plazas as a means of softening the spaces. Lastly, the entire site experienced an overhaul in planting from what was once water consumptive to an almost all-native, drought-resistant plant palette.

Location: Richmond

Project Type: Commercial

When the on-podium waterproofing had to be retrofitted at the Frank Hagel Social Security Building, PGAdesign was subsequently commissioned to redesign all of the affected spaces: a series of outdoor plazas, along with adjacent perimeter plantings.
Our design is unified by a paving pattern that jogs around existing conditions, is contemporary in appearance and flexible in its maintenance with dry-laid pavers that are easy to replace and move around. Updated seating options were included to allow flexibility with groups using the space for work breaks.
Bands of wide circular planters are located in all the plazas as a means of softening the spaces. Lastly, the entire site experienced an overhaul in planting from what was once water consumptive to an almost all-native, drought-resistant plant palette.

Scroll Up